Dag 60- vänskap, träning och tandläkarbesök

Började gårdagen (klockan är över tolv) med ett besök hos tandis, alltid lika roligt... Men det gick bra, jag har så fina tänder så! Så det är sönt att ha det gjort.

Sen mina vänner, var det dags att träffa världens mest efterlängtade person! Älskade, underbara Linnéa har äntligen hittat hem till Örebro några dagar och ingen är gladare än jag. Flera timmar lång fika på Java och när vi satt där och pratade om allt och ingenting, livet i största allmänhet, så slog det mig att vissa vänskapsband går aldrig av, hur sköra man än tror att dom är.. Lillan, jag älskar dig.

Hela eftermiddagen och kvällen tillbringades på Träna Lätt med mina kära mysisar- alltid lika roligt att hänga med dom! Körde lite styrka, mest överkropp, men jäklar att det var segt. Kändes inte alls bra, kände mig hur svag som helst verkligen och det gjorde mig på väldigt dåligt humör. Jag tycker ju att jag ska vara på topp jämt... Körde även 3 x 20 minuter på stepmaskinen och brände 580 kalorier- ganska najs!

Sinnessjukt trött, börjar äntligen slappna av och komma ner i varv lite så förhoppningsvis kan jag sova snart. Det blir en lång dag imorgon också, så jag behöver nog all sömn jag kan få..

Dag 57- mys med min lurv


Satt ute och njöt av solen tillsammans med Exo förut :)




Dag 56- viktras, kärlekshelg och mätning

Måndag igen mina vänner, och jag är gaaaaaaalet taggad på boxercise ikväll! Känner att jag har obegränsat med energi när det gäller träningen idag, att jag ska köra slut på mig själv, ojojoj.. Smärta är bara vekhet som lämnar kroppen, så att säga.

Vägning och mätning igår, och det gick bra vill jag lova! Över förväntan till och med. Hade gått ner -2,2 kg förra veckan vilket innebär att jag lyckades med mitt andra mål, att gå ner -15 kg, då jag nu är nere i -16,2 kg totalt på åtta veckor- pretty awesome! Har bara (ja, just nu känns det som bara) 3,8 kg kvar till det tredje delmålet; att gå ner 20 kg. Och, jag har fyra veckor på mig innan tävlingen är över. Om jag kommer klara det? Men ATT jag kommer! GO HARD OR GO HOME- and I aint going home baby!








Just ja, sen hade jag även tappat ytterligare 9 cm i midjan vilket innebär att jag nu tappat 22 cm där totalt! Känns ju också gaaaaaanska så jättebra va! :D

För övrigt så har denna helg varit världens bästa, jag kan knappt ta in allt.

Fredagen var ju bara träning i stort sett, och en väldigt massa hängande i soffan på gymmet som sig bör. Sen hade jag även en lunchdejt med en fantastisk person som hjälpt mig väldigt mycket under åren och som betyder en hel del. P, jag vet att du läser det här, så ta åt dig! Du är så betydelsefull för mig.

Lördagen stavades lite jobb på morgonen, ett styrkepass med käraste Coach, en liten roadtrip till Örebros alla matvaruaffärer vilket var roligare än det låter och ett biobesök med mina mysisar från gymmet. Vi såg "Hur många lingon finns det i världen" och jag tyckte den var väldigt mysig! Dock grät jag som en tok, men jag skyller lite på hormonerna som inte riktigt är som dom ska just nu..
Man kan ju tro att lördagen avslutades där, men inte då. Av nån anledning blev vi medtvingade på utgång.. En utgång som började på Pitcher's och avslutades på Ritz, och jäklar i havet att jag hade roligt! Helt sinnessjukt roligt verkligen och det var såååååå värt att sova kanske en och en halv timme natten till söndag, innan jag skulle upp och jobba igen. Jag älskade varje jäkla minut, jag dansade till och med! Ser redan fram emot, och längtar efter, nästa utgång med dessa underbara människor. Oförglömligt, that's for sure!





Söndagen var seeeeeg, tung i huvudet vill jag lova. Men efter lite mätning och vägning som sagt, en kort men rolig promenad, salladsdejt med mysisar, en glass-shoppingtur på kvällskvisten och en biltur ut till Vintrosa i snöstorm, så kom jag hem med så mycket kärlek i kroppen att det nästan är löjligt. Somnade gott och med ett leende på läpparna, kan jag säga.

Ni som var med och förgyllde min helg, ni vet vilka ni är. Tack för att ni finns i mitt liv, jag hoppas att det alltid kommer vara så för ni är OUTSTANDING.

Dag 52- smärta, självbild och hunger

Sitter just nu och svär över att min kära arbetsgivare missat att skicka in en av mina tidrapporter för februari till mitt bemanningsföretag, vilket resulterat i att jag fått typ hälften så mycket lön som jag räknat med- fantastisk! jag säger ju det, ju fler människor som ska hålla på, desto sämre blir det. Grymt irriterad...

Annars har jag haft det rätt bra senaste dagarna, mycket skratt både i skolan och på gymmet vilket vi gillar skarpt! Har även träffat en ny bekantskap som ska bli väldigt spännande att lära känna lite närmare :)

Dietmässigt har det varit riktiga skitdagar. Ständigt sugen på godis, socker, varm korv (!!?) och chipsdipp. Har verkligen fått kämpa med mig själv, tuggat tuggummin som en tok och druckit massor med vatten och ja, det hjälper väl litegrann. Om inte annat så blir jag extremt kissnödig av allt vatten, så till slut har jag inte tid att vara godissugen för jag måste hinna med att springa på toaletten hela tiden..



En annan grej som också varit väldigt jobbig den här veckan är att jag börjat tänka väldigt mycket på hur jag ser ut. Självklart ser jag att det skett en förändring, jag är inte blind. Men, jag är oerhört självkritisk och för tillfället mår jag bara dåligt när jag ser mig själv försöka dansa Zumba, skaka rumpa och inse att allt på mig skakar, inte bara rumpan.. Jag ser bara de områden som jag hatar, som mina gäddhäng, och tänker att nej, det har fanimej inte hänt nånting på snart åtta veckor. Inte en energiboost direkt... Känner mig extremt obekväm i nästan alla mina kläder, då ingenting sitter bra, speciellt inte mina jeans. Tröjorna går väl an, men byxorna.. Nej, det har blivit tights och kjol (hör och häpna!) de senaste dagarna.

TRäningen har funkat bra, även om jag nu inte kan gå/jogga på löpbandet så mycket som jag skulle önska, tack vare ett stort obehag i mina benhinnor, framför allt högra benet. Vet inte om det kanske beror lite på för platta skor och att jag inte är van vid att jogga.. Ont gör det i alla fall, så idag har jag varit helt träningsledig, vilket känns lite konstigt. Men jag var på gymmet ändå, läste lite, satt i massagefåtöljen och ja, tränade den sociala biten istället. Trevligt vill jag lova!


Dag 50- tung kväll

Både måndag och tisdag har varit helt fantastiska dagar, umgåtts med mina favoritmänniskor och skrattat huuuuur mycket som helst! Men, kvällarna har varit/är förjävliga. Två kvällar i rad nu har jag haft sinnessjuk kramp i magen, det känns som hela magen ska vända sig ut och in.. Och jag vet verkligen inte vad det beror på. Maten funkar, äter inget nytt, magen är "igång", har druckit mycket vatten.. Jag vet inte. Har bara så fruktansvärt ont emellanåt, just nu kan jag åtminstone sitta upp..



Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Melissa Horn är fantastisk.


Dag 50- kort inlägg

Söndag var min vilodag förra veckan, jag rörde mig inte på hela dagen tror jag. Låg på soffan hela dagen och tittade på Tre Kronor och var allmänt trött bara, överjävligt bakis efter lördagens bravader. Lördagen var för övrigt riktigt lyckad på mer än ett sätt och ja, minnen säger jag bara.

Måndag idag, vilket innebar Boxercise såklart! Riktigt många från gruppen hade hittat dit, vilket var grymt roligt. Vi ägde allt och alla som alltid och det var ett riktigt jobbigt pass, Coach S var verkligen on fire vill jag lova och det gick ut över oss. Men, I LOVED IT!


Dag 47- vägning och ätardag

Idag är det lördag, vilket innebär att vi får äta vad vi vill! Jag dör, så mycket som jag längtat efter denna tacomiddag alltså.. Säger bara; OST! Nästan så jag får torka mig om munnen så jag inte dreglar ner hela tangentbordet, haha.

Började dagen med vägning, och denna vecka har jag gått ner 1,3 kg. Jag vet, det är jättebra! Men, som vanligt är jag aldrig nöjd, haha. Hade jag gått ner 1,9 kg hade jag nått mitt efterlängtade mål, -15 kg. Men det tar vi nästa vecka hoppas jag, 0,6 kg borde verkligen inte vara en omöjlighet för mig!

Kvällen stavas vin, utgång och rumpskakande tillsammans med Jane och förhopningsvis lite annat löst folk från gruppen! Hur det än blir, så kommer denna kväll bli magisk. Jag är jättetaggad och jag ska ha så jävla roligt!



Dag 45- Kodakmoment

Gårdagen var tung, och jag känner att dessa humörsvängningar jag dras med inte är helt okej.. Det vore väl en sak om humöret svängde från dag till dag, men här pratar vi fanimej minut till minut. Det tar på mina krafter och jag vet att min omgivning också tycker att det är ganska jobbigt... Jag ska försöka sova mer, och bättre. Så hoppas vi på att det är övergående..

Denna torsdag har varit bra, jag tog en extra ledig dag från skolan för att sova ikapp lite, och att det behövdes! Sov mer än 9 timmar inatt och för första gången på jag vet inte när så sov jag hela natten igenom och jag vaknade utvilad- fantastiskt skönt vill jag lova!

80-talsgympan idag gick bra, jag börjar till och med få till stegen nu, det är inte illa för att vara mig. Hyfsat med energi och ja, det var väldigt kul! Avslutade kvällen med att bli upptvingad på Stepmaskinen, vilket inte var helt angenämt.. Men, vad gör man inte för laget? Jag, Jane och Viktor kickade some serious rumpa, that's for sure! Att vi klarade så länge som vi gjorde är en bedrift och jag är sjukt stolt över oss. Att vi sen hade Coachen bredvid som peppade oss hela tiden gjorde verkligen sitt till, för hon är otrolig.. Otrolig.




Cruella De Vil- avslutningsfesten på Grönan 2009, vilken kväll!


Dag 42- så mycket glädje och kärlek!

Jag vet att jag har varit en riktig gnällis i de senaste inläggen och förra veckan var verkligen fruktansvärd på mer än ett sätt.. Men, idag är det måndag och nu tar vi nya tag!

Hela den här dagen har varit riktigt bra måste jag säga, trots en stressig morgon. Jag är helt sanslös, vet ingen annan som behöver två mobiler och en iPod ställda på alarm för att överhuvudtaget lyfta på ögonlocken på morgonen, så djupt sover jag. Galet..

Skolan rullar på, nu börjar vi få lite uppgifter och läxor som ska göras men de är än så länge ganska lätta, skönt nog. Jag hänger med mina killar och jag har verkligen hittat en ny vän i Felix, helt fantastisk person! Dreamteam, that's for sure.

Träningen idag gick bra, det kändes bra och ja, jag hade energi! Körde powerwalk på bandet i en dryg timme, hann gå fem kilometer. Känner att det verkligen är dags att börja träna inför Vårruset. För jag har ju seriösa planer på att jogga åtminstone hälften av sträckan. Det är mitt mål i alla fall, så får vi se vad det blir av det.

Boxercisen var ljuvlig, som alltid! Jag dog som sagt inte, men jag hade ena foten i graven efteråt och jag mådde så fruktansvärt illa. Men, det är värt det. Även om jag har så ont i låren och rumpan att jag skakar i hela kroppen så fort jag tar ett steg, så är det värt det. För den lyckokicken man får efteråt... Obeskrivligt.

Annars, så tänkte jag fortsätta på mitt kärlekstema som började igår med mitt specialskrivna inlägg till käraste Coachen- så glad att hon blev glad, för de orden kommer rakt från hjärtat!

Jag är så glad, och lycklig, att jag får chansen och äran att vara med i det här gänget, den här finaste fina Big Loser-gruppen. För ni anar inte hur många fantastiska människor jag träffat och lärt känna. Alla är unika, underbara och jättehärliga på sitt sätt, och jag är imponerad över hur alla kämpar och sliter. Efter fyra veckor av programmet hade vi tillsammans gått ner över 100 kilo- det, om nåt, säger väl nånting om vilka jävla hjältar det finns i det här gänget!




Simply the best

better than all the rest
better than anyone
anyone I ever met


dessa få rader är det bästa sättet jag kan beskriva den här personen på, för det är så klockrent. Det bara passar så fruktansvärt bra in, och jag tror att alla som känner henne håller med mig. Hon är verkligen one of a kind, Sashli Amirfatemi.

Från början var jag rädd för henne, och hade riktigt stor respekt för henne. Nu, efter sex veckor, är rädslan bortblåst men respekten är större än någonsin. Man kan inte ha annat än den största respekt för en människa som lägger ned så mycket av sin tid och energi på att hjälpa andra människor att få ordning på sina liv. Att ens komma på idén att starta upp en sån grej som Big Loser tyder på att man har ett stort hjärta, och det är jag den första att skriva under på att den här kvinna har.

Sashli, det här inlägget är till dig. Det är ingen hemlighet att du har kommit att bli en oerhört betydelsefull person för mig, eller att jag tycker väldigt mycket om dig. Jag ser upp till dig och jag beundrar dig. Du har en vilja som är helt otrolig och du lever verkligen efter motto att "ingenting är omöjligt". Men vad som är än mer fantastiskt är att du även lyckas förmedla den känslan och den envisheten till andra människor. Jag kan utan tvekan säga att det är tack vare dig som jag har kommit så långt som jag gjort under dessa sex veckor, det är din förtjänst att jag hittat en inre styrka och en vinnarskalle som jag inte visste att jag hade.

Jag vet att du kommer lyckas med dina mål och jag vet att du kommer kicka duktigt med ass under dina tävlingar i höst! Och jag kommer att finnas där för dig under hela resan, precis som jag vet att du kommer finnas för mig under min resa. Och, jag kommer vara 20 kg lättare.
Jag är otroligt glad över att kunna kalla dig min vän och ja, jag är precis så stolt över dig som du säger att du är över mig. Du är en underbar Coach, människa och framför allt vän, och jag kommer hålla fast vid dig även när dessa tolv veckor är över. För du är en person jag vill ha i mitt liv.

Lilla Lurv, tillsammans är vi starkast! Tack, för allt.




Dag 41- nytt kostschema, överraskningar och trötthet

Ja, jag vet att jag skrev fel dag i förra inlägget så jag är inte helt hundra på att jag skrivit rätt den här gången heller.. Men jag tror det.

Gårdagen var väldigt lugn och skön. Var in till stan en sväng, gick långpromenad med Exo och låg på soffan och tittade på sen sista boxen med Tre Kronor- precis vad jag behövde. Tillbringade kvällen hos min kära faster, vi tittade såklart på Melodifestivalen och bara tog det lugnt. Sov kvar hos henne och så gott som jag sov den natten har jag nog inte gjort på hela det här året, så himla underbart.

Söndag idag, vilket som vanligt innebar vägning.. Jag kommer aldrig tycka om att kliva upp på vågen, den saken är klar. Hade gått ner 0,9 kg den här veckan vilket känns som ett stort misslyckande, speciellt med tanke på hur sjukt jävla hårt jag jobbat för att verkligen få resultat. Nej, riktigt besviken är jag.. Och, låt mig få vara besviken. Låt mig få svära, sura och grina en stund, för jag behöver få göra det. Jag tänker inte låtsas att jag är nöjd när jag inte är det, och ni får tycka vad ni vill om det. Sen spelar det ingen roll att jag gått ner mest av alla eller att jag är superduktig, för just nu skiter jag uppriktigt i det.

Jag är jätteglad för att ni visar att ni bryr er och jag tar in era ord, det handlar inte om det. Det handlar om att jag har väldigt höga krav på mig själv och lyckas jag inte uppnå det jag har tänkt så blir jag oerhört besviken och ledsen. Men, det sitter inte i speciellt länge. Låt mig bara få älta och vara grinig en stund, så kommer jag tillbaka med full kraft igen. Jag vet att vissa tycker att jag är dum i huvudet, men det är så jag fungerar.

Lite ändringar i kosten, men inga större nyheter. Lite mer att variera mellan och så får vi lägga till fetaost till middagen vilket känns helt galet lyxigt! Så det blir väldigt gott att blanda ner det i salladen.

Överraskningarna ja.. Vi, hela Big Loser-gruppen (förutom killarna) ska vara med i Vårruset. Delade åsikter om det men personligen tycker jag det ska bli hur kul som helst. Är riktigt taggad och har börjat så smått med att köra intervallträning på löpbandet, så jag hoppas verkligen på att kunna få upp flåset ordentligt till den 12e maj när det äger rum.

Andra överraskningen var att vi får ha en ätardag på lördag nästa vecka. Efter kl 16 den dagen får vi äta precis vad vi vill, vad vi är sugna på. Jag har redan börjat fundera och det lutar starkt åt tacos kan jag säga. Och till det ska jag dricka mellanmjölk, som jag saknar mer än nånting annat!




Dag 35- humörsvängningar, parkeringsböter och trötthet

Den här veckan är en vecka som jag helst bara vill glömma. För aldrig har jag väl varit så trött, så energilös, så irriterad och ledsen, så stressad eller frusit så mycket..

Att vara i skolan varje dag mellan åtta och halv fyra, sen åka direkt till träningen och slutligen komma hem vid åtta, halv nio varje kväll.. Det går inte. Jag orkar inte.. Jag hinner aldrig vila, bara vara eller sova ordentligt. Hur gärna jag än vill vara på gymmet varje dag så är det bara att inse att det funkar inte.

80-talsgympan igår gick uruselt, samma sak med gruppasset ikväll- helt stum i benen, ont i varenda muskel och bara helt slut som människa. Jag känner inte ens igen mig själv längre, det känns som jag är flera personer samtidigt och ingen av dom personerna är bra. Jag har inte ens några kläder längre! Dom jag har sitter illa, dom sitter löst, byxorna hänger. Men samtidigt är jag fortfarande för stor för att gå ner en storlek..

Och uppå allt detta avslutade jag denna fredag med parkeringsböter på 400 spänn.. Fantastiskt.

Dag 36- mycket på gång!

Sjukt dåligt med uppdateringar här senaste dagarna, jag vet! Mycket som händer just nu, men jag ska försöka skriva ikapp lite.

Vägning i söndags, och nu har jag gått ner 12,2 kg på fem veckor. Ganska duktigt måste jag säga, då jag hade som mål att gå ner 10 kg under dessa tolv veckor som Big Loser håller på. Nu har jag satt 15 kg som mål, vilket känns som jag borde kunna klara av. Jag har gått ner så pass mycket varje vecka hittills så jag tycker det borde stanna av snart... Men visst, inte mig emot!

Igår, måndag, så var det första dagen i skolan för mig sen 2007 (bortsett från en totalt misslyckad kurs i litteraturvetenskap som jag helt vill glömma), och ja.. Tillbaka på gymnasiet vill jag lova. Kvinnersta ligger verkligen illa till, det tar ju hundra år att ta sig dit, speciellt om man som jag bor utanför Örebro och måste byta buss- inte helt roligt att behöva gå upp mitt i natten för att hinna... Men, det blir väl lättare så fort det blir lite varmt och soligt ute.
Kursen i sig verkar bra, kan nog bli väldigt kul när vi kommer igång med allt det praktiska. Vi ska bl a göra tematrädgårdar i Stadsträdgården i stan, vilket ska bli riktigt roligt. Och ja, så ska vi även åka upp till Stockholm på Trädgårdsmässan ute i Älvsjö om typ två veckor. Allt som inte innebär att vi måste sitta i klassrummet är ju kul!

Träningen igår måndag, ja det blev kondition och styrka med min bästa Emma, så jävla bra vi är ihop! Underbart. Sen avslutade vi kvällen med Boxercise, vilket alltid är en nära-döden-upplevelse.. Men, det är så mycket trevligare att nästan dö när man gör det i grupp sådär! ;)

Idag blev det 40 minuter på bandet, sen hade våran kära Coach fixat en liten överraskning åt oss, nämligen specialbeställda semlor i miniformat! Jättegoda, men det är nog omtanken som känns bäst; TACK Sashli!
Efter det körde jag 60 minuter PumpStyrka, galet pass och yrseln efteråt var inte att leka med...

Nu är det bara att fixa matlådor till imorgon, packa om träningsväskan och sen försöka sova. Har ju varit lite si och så med sömnen senaste tiden så jag hoppas det går bättre ikväll..

Dag 32- slut som artist

Halvligger i fåtöljen med min tjocka snarkpåse till katt hängandes över ena armen, jättemys fredagkväll! Är så trött idag, det har varit en tuff vecka så det ska bli skönt att vara ledig imorgon. Ska åka till Askersund och hälsa på hos min älskade mormor och morfar, det var ett tag sen nu. Tror knappt dom har sett mig sen jag började med Big Loser, så det blir spännande att höra om dom ser nån skillnad.

Igår, torsdag, var det som vanligt 80-talsgympa som stod på schemat och kvällen till ära hade ju kära Sashli lovat att klä sig i en riktig 80-talsoutfit, och att hon rockade! Sjukt imponerad över att hon verkligen gick all in och levererade en outfit som hade passat i vilken Susanne Lanefeldt-video som helst, haha. Underbart roligt hade vi, som alltid!

Idag körde jag först ett kondition/styrkapass med mina härliga tjejer, fan vad bra vi är! Grymt roligt att köra ihop sådär, pepp all the waaaaay vill jag lova. Och nu på kvällen var det dags för det vanliga kvällspasset med hela gruppen. Dock var vi inte speciellt många, jag vet inte varför det var så nåra. Men det är en del som jobbar och många har varit sjuka, så det är väl nåt sånt. Vi körde i alla fall Styrka, typ sånt pass som Sashli har på tisdagar. Och dog mina benmuskler, eller dog dom? HERREGUD. Det var i stort sett bara benövningar, och jag som fortfarande har sjuk träningsvärk sen PT-passet med Tobbe i torsdags... Aj, för att uttrycka det milt. Det finaste är ändå att vår kära Coach står och skrattar allt vad hon orkar åt mig när jag grimarserar som värst, då hon var mycket väl medveten om hur ont jag har i benen.. Men, det är ju härligt att jag kan göra nån glad! ;)




 


Dag 30- shaaaaake that bacon!

Oh yes, det är onsdag idag vilket innebar Zumba! Jag har fortfarande noll koll på mina höfter och kan svänga och rulla med dom lika obehindrat som jag kan gå på händer längst Drottninggatan- det vill säga, inte alls. Men, det är så jäkla roligt och, jag börjar hitta nån form av början till koordination. Det ni!

Hade även personligt styrkepass med Tobbe idag, och fy f... Efter att jag kört ganska mycket fokus på ben och avslutat med benspark på sådär 80 kg skulle jag försöka gå ur den maskinen, vilket väl gick sådär. Benen bar mig inte helt enkelt och jag har aldrig känt dom skaka så mycket förr, herregud. Men som sagt, det ska kännas att man varit på gymmet, annars har man inte kört tillräckligt hårt!

Ska ta och äta lite omelett nu, och fortsätta med min favorithobby; pärlning! Har en liten grej på gång nu, glasunderlägg till min bror bland annat. Hur kul som helst! Men först ska jag mysa lite med min Dieselkatt, som ligger i mitt knä och kurrar.



RSS 2.0